Діаріуш або тиск слова

November 6, 2019

Жарти комунальних служб

Filed under: Розваги, Різне — maksymus @ 18:00

 
Чудового січневого вечора 1993 року вінніпежанин Кельвін Хоулі повернувся додому з лікарні, де саме народився його син, і побачив, що комунальники, прибираючи сніг, пошкодили бровку біля його будинку. Містер Хоулі спокійно подзвонив до відповідної служби, але тоді не міг навіть передбачити, що епопея з дзвінками розтягнеться на довгі десятиліття.

Комунальники не відгукнулися… Впертий домовласник роками просив місто поремонтувати розбитий бордюр. Роками, десятиліттями скарги залишалися без відповіді. Інколи він з сумом спостерігав, як місто планово ремонтує бордюри на протилежному боці вулиці, залишаючи його сторону невідремонтованою. Його сусіди по нещастю на тій же стороні вже самі давно самостійно поремонтували, як могли неоковирно, свої бордюри підручними засобами. Але ж це не шлях справжнього горожанина.

Нарешті мрія здійснилася! Хоулі надіслав запит у новостворену електронну вінніпезьку систему. О диво, від міської влади надійшов офіційний лист з відповіддю, що ремонт заплановано на 26 червня 2037 року. Призначено дату ще через двадцять років! «Це доволі забавно, якщо подумати. Це буде великий день, коли вони справді відремонтують», — сміючись крізь сльози, прокоментував рішення Хоулі.

Пояснення затримки прозаїчне. Беземоційна програма визначила пріоритетність і поставила дату відповідно до календарних свят і визначених стандартів ремонту. Місцевий депутат розповів, що аналогічну скаргу на сусідній вулиці Уївер-Бей розглядали сім років.

«Мій особистий прогноз», — жартує Хоулі, — «коли вони бровку перекладуть, наступної весни її знову розтрощить техніка».


Кельвін Хоулі біля пошкодженої чверть сторіччя тому бровки (вул. Тайрон-Бей, Вінніпеґ, Канада, листопад 2019). Джерело

 

6 Comments »

  1. Скайнет, який ми заслужили :-)

    Comment by TheDarkMax2 — November 6, 2019 @ 21:10

    • Між іншим, ви помітили, що у них там немає тротуарів і газони не витоптані? Тільки бордюри місцями пошкоджені – Хоулі не єдиний у своїй біді)

      Comment by victorpolyanko — November 7, 2019 @ 10:17

      • Так, дуже акуратна вулиця. На відміну від моєї Дарниці, ніхто на газонах не паркується.

        Comment by maksymus — November 7, 2019 @ 11:31

  2. Нашим комунальним службам є куди рости :-)

    Comment by criticalthinkerua — November 6, 2019 @ 23:03

    • На «Картах» видно, що деякі домовласники на цій вулиці взагалі викопали бордюри в заїздах до гаражів. Інші зміцнювали бруківкою, теж естетичніше виходило, ніж висока бровка. Але містер Хоулі пішов на принцип, і діждеться свого, хоч що станеться, оце тут принципово. :-)

      Comment by maksymus — November 7, 2019 @ 05:55


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Website Powered by WordPress.com.